اخباروگزارشها شماره ٣٠٠ KAR
FirstPageبازگشت به صفحه اول

ابتكار برخي تشكل هاي دانشجويي براي تشكيل جبهه فراگير دموكراسي در داخل كشور و ضرورت پشتيباني از آن

افزايش بودجه شواري نگهبان در مجمع تشخيص مصلحت نظام
بهزاد نبوي: شركت نكردن مردم در انتخابات از مشروعيت نظام مي كاهد


ابتكار برخي تشكل هاي دانشجويي براي تشكيل جبهه فراگير دموكراسي در داخل كشور و ضرورت پشتيباني از آن


به دنبال دفتر تحكيم وحدت كه ضمن خروج از جبهه دوم خرداد اعلام كرده بود براي تشكيل جبهه اي فراگير، مردمي ، با اتكا به دموكراسي تمام عيار خواهد كوشيد، تشكل هاي دانشجويي ديگري از جمله در دانشگاه تبريز و دانشگاه صنعتي امير كبير (پلي تكنيك تهران) اقداماتي را در اين زمينه صورت دادند. در بيانيه انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه امير كبير آمده است: ((انجمن اسلامي امير كبير ضمن دعوت از همه نخبگان ايراني كه نه سوداي قدرت بلكه دل مشغولي آزادي و دموكرسي در ايران را دارند مي خواهيم كه با اعلام حضور در جبهه دموكراسي خواهي پيش از آن كه كشور در بحران هاي فجيع تري كه امنيت و منافع ارضي و ملي اش را به خطر بيندازد غوطه ور شود، به تبيين استراتژي هايي براي استفاده از پشتوانه هاي كشور جهت برقراري (حكومت) اكثريت جامعه بپردازد)). در همين زمينه در دانشگاه تبريز يك جلسه پرسش و پاسخ با حضور فريبرز رئيس دانا و سعيد رضوي فقيه برگزار شد.
بحث پيرامون ضرورت تشكيل جبهه نيروهاي دموكرات در ميان بخش هاي مختلف جنبش دانشجويي كه حساس ترين و پوياترين بخش نيروهاي اجتماعي در كشور ما را تشكيل مي دهد بالا گرفته است. به بن بست رسيدن اصلاح طلبي حكومتي و انشقاق قطعي در ميان اصلاح طلبان و جبهه دوم خرداد، تشكل هاي مختلف دانشجويي را بيش از پيش به مشاركت در روند تشكيل جبهه اي در خارج از جناح هاي حكومتي و براي ايجاد تغييرات بنيادي و ساختاري سياسي ترغيب كرده است. يكي از بحث هاي بنيادي در ميان برخي از اين تشكل ها موضوع جدايي دين از حكومت است كه از يك سو با استقبال دانشجويان مواجه شده و از سوي ديگر حساسيت ويژه حكومتيان را جلب كرده است. خطراتي كه با دخالت بيگانگان مردم و كشور ما را تهديد مي كند، و ماهيت سياست هاي ضدمردمي حاكمان كشور، بيش از پيش بر حساسيت اوضاع افزوده و به امر ضرورت تشكيل جبهه اي فراگير به مثابه بديل وضعيت و حاكميت موجود فوريت داده است.
اقدامات تشكل هاي دانشجويي در راستاي ((زمينه سازي)) تشكيل چنين جبهه اي ، تلاش هايي شجاعانه ، مسئولانه و قابل تقدير هستند كه مي توانند كشور ما را در راستاي استقرار يك نظام دموكراتيك و مردمي و متكي بر اراده و جمهور مردم ياري رساند.



افزايش بودجه شواري نگهبان در مجمع تشخيص مصلحت نظام

خاتمي رئيس جمهور و كروبي رئيس مجلس در اعتراض به مصوبه جلسه را ترك كردند.


در روزهاي پاياني سال گذشته ، مجمع تشخيص مصلحت نظام در جلسه خود كه با حضور اعضا و هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع ، محمد خاتمي رئيس جمهور و كروبي رئيس مجلس برگزار شد، به مسئله مورد اختلاف شوراي نگهبان و مجلس در مورد بودجه شوراي نگهبان پرداخت. مجمع تشخيص مصلحت در اين جلسه بودجه شوراي نگهبان را شش ميليارد تومان افزايش داد. اين عمل باعث اعتراض شديد خاتمي و كروبي شد و آن ها به اعتراض جلسه را ترك كردند. در جلسه مجمع تشخيص مصلحت نظام و در جريان بررسي بودجه شوراي نگهبان ، هاشمي رفسنجاني به دفاع از افزايش بودجه شوراي نگهبان پرداخت و گفت: شوراي نگهبان برنامه هايي دارد كه نمي توان آن ها را رها كرد.
مجمع تشخيص مصلحت در همين جلسه بودجه كميته امداد زير نظر حبيب الله عسگراولادي را هم افزايش داد.
عمل مجمع تشخيص مصلحت نظام با اعتراض شديد فراكسيون اصلاح طلب مجلس روبرو شد و آن ها اين اقدام را نوعي بدعت گذاري عنوان كردند.
عبدالله رمضان زاده سخنگوي دولت گفت: ((دولت اساسا با اقدام مجمع تشخيص مصلحت در افزايش بودجه شوراي نگهبان مخالف بوده است. بر اساس نظرات صريح كارشناسي سازمان برنامه و بودجه ، ميزان بودجه اي كه به نظر دولت در اين رابطه ضروري بوده در لايحه پيشنهادي دولت آمده است)).
وي در خصوص علت ترك جلسه مجمع تشخيص مصلحت نظام توسط رئيس جمهوري گفت: اين مسئله چون در لايحه بودجه و نيز در قانون بودجه مصوب مجلس نيامده بود، اساسا نمي توانست موضوع بحث مجمع تشخيص مصلحت نظام باشد به همين دليل رئيس جمهوري جلسه مجمع را ترك كرد. ابطحي معاون پارلماني رئيس جمهوري گفت بحث رقم بودجه ، موضوعي فرعي است. اصل مسئله بدعت گذاري است. دولت با افزايش بودجه شوراي نگهبان با اين شيوه مخالف است.
محسن آرمين نايب رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي ، مصوبه مجمع تشخيص مصلحت براي افزايش بودجه شوراي نگهبان را نفي صلاحيت و دورزدن مجلس شوراي اسلامي و نقض قانون اساسي توصيف كرد. نماينده تهران اين اقدام مجمع را ((بي سابقه)) خواند وگفت اين مصوبه ، فاتحه اي براي مجلس شوراي اسلامي بود. وي گفت: شوراي نگهبان و كميته امداد در اقدامي بي سابقه اعتراض خود به بودجه را به طور مستقيم به مجمع تشخيص مصلحت داده و مجلس شوراي اسلامي را دور زده اند. او گفت: متاسفانه عرصه قانون گذاري كشور در اين چندساله با مشكلات و موانع جدي روبرو بوده است. حيطه اختيارات و صلاحيت هاي مجلس با تشبثات شبه قانوني روز به روز محدودتر شده است. اين وضعيت به گونه اي شده كه اكنون به جرات مي توانيم بگوييم محدوديتي كه مجلس دوره ششم با آن مواجه شده در هيچ دوره پس از انقلاب سابقه نداشته است. طرح ها و لوايح مصوب مجلس عموما يا در رفت و برگشت شوراي نگهبان و مجلس متوقف مي شود، يا در مجمع تشخيص مصلحت بايگاني شده است. و به اين ترتيب ما به سمتي مي رويم كه مجمع تشخيص مصلحت به مجلس موسسان يعني يك مرجع قانون گذاري فوق مجلس شوراي اسلامي تبديل مي شود. اين كار يعني بي خاصيت كردن و از كارانداختن مجلس.
پس از آن ١٦٢ نفر از نماينگان مجلس در نامه اي خطاب به رئيس مجلس شوراي اسلامي خواستار عدم ابلاغ مصوبه مجمع تشخيص مصلحت به دولت شدند. آن ها در نامه خود خاطرنشان كردند كه از آنجا كه طبق اصول ٥٧ و ٥٨ قانون اساسي هر گونه قانون گذاري صرفا در صلاحيت و انحصار مجلس شوراي اسلامي است. مجلس از ابلاغ اين بخش از مصوبه تشخيص مصلحت كه غيرقانوني است ، خودداري كند.
پس از آن كميته اي متشكل از تعدادي از نمايندگان مجلس از جمله مجيد انصاري ، محتشمي پور، بهزاد نبوي و صفايي فراهاني با هدف حل اختلاف ميان دولت و مجلس با مجمع تشخيص مصلحت نظام تشكيل شد. در مورد نتيجه نهايي اين اختلاف مجيد انصاري اعلام كرد: قرار بر اين شد كه مصوبه مجلس به دولت اعلام گردد و كمبود بودجه شوراي نگهبان را دولت از رديف هاي متمركزي كه در اختيار دارد، تامين كند.
او گفت: لازم به ذكر است ايراد اصلي رئيس جمهور و رئيس مجلس كه منجر به ترك جلسه مجمع تشخيص مصلحت شده بود، تصويب بودجه براي شوراي نگهبان توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام بود.
با توجه به توافق انجام شده بند فوق از قانون بودجه سال ٨٢ كه به دولت ابلاغ شد، حذف شده و رئيس جمهور پذيرفته بودجه اي را كه براي شوراي نگهبان مشخص شد تامين نمايد.



بهزاد نبوي: شركت نكردن مردم در انتخابات از مشروعيت نظام مي كاهد

بهزاد نبوي نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سئوالي كه آيا انتخابات مجلس هفتم ، سرنوشت انتخابات شوراها را پيدا مي كند يا خير؟ خاطرنشان كرد: ممكن است اين سرنوشت را پيداكند؛ اما اگر مردم در انتخابات مجلس هفتم مانند انتخابات شوراها عمل كنند، خودشان ضرر مي كنند.
نظام همين الان هم از شركت نكردن مردم در انتخابات شوراها ضرر كرده است ، اما اگر مردم فكر كنند كه به اين ترتيب سود مي برند اشتباه مي كنند، مردم در هر انتخاباتي كه شركت نكنند به مشروعيت نظام لطمه مي خورد و مردم هم متضرر مي شوند. اگر راه ديگري جز شركت در انتخابات وجود داشت مردم آن راه مي رفتند، اما اگر راه ديگري نباشد عملا خود را از حق تعيين سرنوشت محروم مي كنند و اين بدترين كار است كه انسان با دست خود، خود را از حق تعيين سرنوشت محروم مي كنند. بعد هم اقليتي با ٢ درصد مي گويد كه مردم از ما اقبال كردند. حق هم دارد كه بگويد، اما همين جاست كه مردم متضرر مي شوند.
وي ادامه داد: شركت نكردن مرد در انتخابات از مشروعيت نظام مي كاهد. اما بايد ديد دليل نيامدن مردم پاي صندوق راي چيست ؟ در قبال آنچه از دست مي دهند چه چيزي به دست مي آورند؟ بالاخره وقي مردم نماينده اي انتخاب مي كنند، وظيفه خود را انجام داده اند. حال با اين نمانده توان استفاده از امكانات را ندارد يا محدوديت هايي وجود دارد، اما در نهايت مردم از حق خود استفاده كرده اند. اگر اين روش كه مردم انتخاب كردند يك كار استراتژيك باشد در كوتاه مدت به حاكميت استبداد و در بلند مدت به حاكميت بيگانه منتهي مي شود، اما اگر تاكتيكي باشد و بخواهند به ما بگويند كه اگر ما بد كار كنيم ، آن ها كنار مي كشند، عيبي ندارد.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين سوال كه آيا حركت مردم تاكتيكي بوده يا خير، گفت: من نمي دانم. نظرسنجي نكردم و جرات آن را ندارم ، چون مي ترسم بگويند كه نظرسازي است.


FirstPageبازگشت به صفحه اول